27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin trei morți după o explozie care a dărâmat trei clădiri în Sicilia

Cel puțin trei morți după o explozie care a dărâmat trei clădiri în Sicilia

O scurgere uriașă de gaz a provocat o explozie care a dus la prăbușirea a trei case și la avarierea altor trei, în comuna Ravanusa, Sicilia. Cel puțin trei persoane au murit, iar două au fost salvate de sub dărâmături. Șase persoane sunt încă date dispărute.

Explozia a distrus trei clădiri și a avariat alte patru. Explozia, care a fost auzită și în localitățile vecine, ar fi fost cauzată de o scurgere de gaz, potrivit ANSA.

„Gazul s-a acumulat fie în subteran, fie într-un mediu închis. Explozia ar fi putut fi declanșată și de activarea ascensorului”, a declarat comandantul brigăzii de pompieri din Agrigento, Giuseppe Merendino: „o explozie ca aceasta este cu siguranță un eveniment excepțional. Una dintre cauzele spargerii conductei ar putea fi vremea nefavorabilă sau o alunecare de teren”.

O femeie în vârstă de 80 de ani a fost transportată la spital cu fracturi grave, și, potrivit primelor constatări, cumnata sa, pe care salvatorii au reușit să o localizeze cu ajutorul telefonului mobil, a fost transportată la Agrigento. Ceilalți membri ai familiei sunt încă dispăruți, inclusiv o tânără asistentă medicală care urma să nască și soțul ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS