5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 53 de morți și zeci de răniți, după ce un camion s-a răsturnat în Mexic

(VIDEO) 53 de morți și zeci de răniți, după ce un camion s-a răsturnat în Mexic

Cel puţin 53 de migranţi au murit şi mai multe zeci au fost răniţi după ce camionul în care erau transportaţi s-a răsturnat pe o autostradă în Mexic, relatează BBC citat de News.ro.

Accidentul a avut loc joi, pe o autostradă ce duce spre capitala statului Chiapas, şi este unul dintre cele mai grave care au avut loc în Mexic.

Trei răniţi se află în stare critică

Camionul era supraaglomerat, iar din primele date anunţate de procuratură 53 de oameni au murit, bărbaţi, femei şi copii, iar dintre cei aproximativ 60 răniţi trei se află în stare critică.

Nu este confirmată naţionalitatea lor, însă martorii au spus că majoritatea sunt din Honduras şi Guatemala. Oamenii se îndreptau spre Statele Unite.

În camion se aflau cel puţin 107 oameni

Din informaţiile obţinute, camionul mergea cu viteză mare şi, la o curbă, s-a lovit de un pod pietonal după ce şoferul a pierdut controlul. În camion se aflau cel puţin 107 oameni.

Directorul departamentului de pompieri din Chiapas, Marco Antonio Sánchez, a spus că victimele au fost duse la trei spitale cu ambulanţe, dar şi în camionete.

Preşedintele guatemalez Alejandro Giammattei a scris pe Twitter: „Regret profund tragedia din statul Chiapas şi îmi exprim solidaritatea faţă de familiile victimelor, cărora le vom oferi toată asistenţa consulară necesară, inclusiv repatrierea”.

Migranţii plătesc sume mari pentru a ajunge din Guatemala în statul mexican Puebla

Migranţii plătesc sume mari pentru a ajunge din Guatemala în statul mexican Puebla, iar în acest caz, potrivit unor surse apropiate victimelor accidentului, undeva între 2.500 şi 3.500 de dolari. Din centrul Mexicului, de regulă aceştia sunt preluaţi de alţi traficanţi care promit că îi duc în Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS