15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDirectorul Camerei de Comerț Sibiu, reținut pentru delapidare, trafic de influenţă, dare de mită

Directorul Camerei de Comerț Sibiu, reținut pentru delapidare, trafic de influenţă, dare de mită

Directorul Camerei de Comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

”În continuarea comunicatului din data de 08.12.2021 privind comiterea de către suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a infracţiunilor de delapidare, în formă continuată, trafic de influenţă, dare de mită, şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prin ordonanţa din data de 08.12.2021 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost dispusă reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, urmând ca în cursul zilei să se aprecieze cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză”, a transmis, joi, Parchetul de pe lână Tribunalul Sibiu.

Audieri maraton

Procurorii din Sibiu au făcut, miercuri, 13 percheziţii în mai multe locaţii din Sibiu şi Bucureşti, într-un dosar în care directorul Camerei de Comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, este suspectat de mai multe infracţiuni. Una dintre acestea are legătură cu programul ”Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Aflându-se în poziția de coordonator al comisiei de selecție a membrilor Consiliul de Administrației al Aerportului Internațional Sibiu, acesta este suspectat că a încercat să falsifice concursul pentru postul de director comercial al aeroportului. Iordănescu știa că soția șefului IPJ Sibiu era o potențială candidată pe acest post și ar fi stabilit o întâlnire cu acesta. Pentru ca soția șefului IPJ să rămână pe postul de director comercial, Iordănescu l-ar fi tatonat pe acesta și i-ar fi cerut la schimb să transfere un polițist de la Postul de Poliție din Șelimbăr la o unitate de poliție rutieră din Sibiu. Iordănescu a fost audiat miercuri de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS