20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMiliardarul Beny Steinmetz, reținut pe aeroportul din Atena

Miliardarul Beny Steinmetz, reținut pe aeroportul din Atena

Beny Steinmetz a fost reținut pe aeroportul din Atena, informează Globes.co.il. Miliardarul israelian Beny Steinmetz a fost reținut în Grecia în urma condamnării sale la Curtea Supremă a României pentru tranzacții frauduloase cu terenuri, iar acum se află sub control judiciar.

Reprezentantul legal al lui Steinmetz, Eitan Maoz, a precizat: „Pot confirma că domnul Steinmetz a fost reținut pe aeroportul din Atena din cauza unei defecțiuni grave în transferul datelor despre eliminarea avizului roșu al Interpolului. Ne ocupăm de această problemă și sperăm că domnul Steinmetz se va întoarce acasă.”

O „înștiințare roșie” a fost emisă de Interpol pentru a pune în aplicare pedeapsa de cinci ani de închisoare care a fost pronunțată, dar Steinmentz a fost reținut, chiar dacă ordinul de detenție a fost anulat în toate țările europene, înainte de zborul său spre Grecia, au declarat surse pentru „Globes”. „Lui Steinmetz i se permite să se deplaseze liber în Grecia, dar i se împiedică să părăsească țara, până când chestiunea este clarificată”, au spus sursele citate.

„O notificare roșie” reprezintă un mandat internațional de arestare pentru o persoană care este căutată de autoritățile din țările membre Interpol.

Interesant este faptul că reținerea din Grecia a avut loc la câteva săptămâni după ce comitetul de supraveghere al Interpol (CCF) a dat instrucțiuni pe 29 octombrie ca ordinul împotriva lui Steinmetz solicitat de România să fie șters. Într-o decizie detaliată, CCF a hotărât, printre altele, că procedura care se desfășoară împotriva sa provine din considerente politice și este grav viciată.

Steinmetz a fost reținut pe aeroportul din Atena pe 24 noiembrie și de atunci a fost ținut în Grecia, până la lămurirea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS