10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAu jefuit, într-o noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune

Au jefuit, într-o noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune

Trei bărbați au jefuit, într-o singură noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune din Dâmbovița. Au furat 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur. Cei trei au fost reținuți de polițiști și vor fi trimiși în judecată pentru profanare de morminte.

Cea mai mare lovitură dată de către cei 3 hoți a fost în comuna Petrești, din județul Dâmbovița, unde au profanat cavoul unui copil de doi ani, înmormântat luna trecută, potrivit Digi24.

Tatăl copilului decedat: „Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”.

Mama copilului decedat: „Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”.

Hoții aveau un mod de operare rapid și original.

Mormântul copilului de 2 ani nu a fost singurul profanat. În aceeași seară, cei 3 hoți au profanat 13 morminte. Ei căutau doar cavouri, cu morți înmormântați recent.
După ce deschideau cavourile cu ranga, luau orice găseau de valoare în coșciugurile morților”.

Tatăl copilului decedat: „Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”.

Hoții au fost prinși acum câteva zile

Hoții operau în toată țara, la pont. Ei au fost prinși acum câteva zile.

Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița: „Aceștia au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi  profanat șase morminte din localitatea Huedin”.

Infractorii au fost prezentați magistraților, care au decis arestarea acestora pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de profanare de morminte și furt calificat și riscă 5 ani de închisoare.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS