15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞaisprezece persoane, anchetate în dosarul delapidărilor de la creşele din Ploieşti

Şaisprezece persoane, anchetate în dosarul delapidărilor de la creşele din Ploieşti

Şaisprezece persoane au calitatea de suspecţi în dosarul privind însuşirea de produse alimentare şi de igienă folosite la creşele din Ploieşti, cinci fiind reţinute pentru luare de mită, dare de mită şi delapidare, au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit acestora, persoanele reţinute faţă de care urmează a fi dispuse măsuri preventive au funcţie de execuţie, respectiv funcţii de conducere.

Anterior, surse apropiate anchetei au precizat că directoarea Centrului Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în aceeaşi speţă fiind vizate mai multe persoane.

De asemenea, în acest caz au fost efectuate percheziţii în timpul cărora la adresele respective au fost găsite cantităţi importante de produse care ar fi fost destinate copiilor, menţionează sursele citate.

Primăria Ploieşti a anunţat, într-un comunicat de presă, că nu face comentarii asupra acestui caz, invocând prezumţia de nevinovăţie.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită, la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe.

Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă. Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, precizează sursa citată.

Peste 500 de copii sunt înscrişi la creşele aflate în subordinea Primăriei Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS