11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițist, amenințat de patronul unui restaurant din Strehaia

Polițist, amenințat de patronul unui restaurant din Strehaia

Sindicatul Europol dezvăluie cazul unui polițist amenințat cu moartea de patronii unui restaurant din localitatea Strehaia, județul Mehedinți, unde agentul a descins și a oprit o petrecere.

Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol a publicat un material în care detaliază cele petrecute în urmă cu câteva luni.

În urma unui pont, polițistul a descins singur, din lipsă de personal, la un restaurant unde avea loc petrecerea unui botez, cu toate că invitații spuneau că au venit individual să ia masa, pentru că astfel de evenimente erau interzise la acea vreme.

După ce pleacă de la restaurant și le cere colegilor să monitorizeze situația, polițistul este sunat de mai multe ori pe numărul personal chiar de către patronul restaurantului în cauză.

Injurii și amenințări

„Iți tai capul f***-ți rasa mă-tii, vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu îți tai capu’!”
Acestea sunt replicile pe care un polițist le-a auzit de la patronul unui restaurant unde a intervenit deoarece era organizat un eveniment privat, în condițiile în care la acel moment erau interzis. Detaliile conversației sunt greu de digerat și demonstrează că în unele județe, șefii au legături bolnăvicioase cu oameni de afaceri și politicieni”, scriu cei de la Europol pe pagina de Facebook.Injurii

A doua zi, polițistul își anunță șefii cu privire la cele întâmplate, însă i se transmite că „acestea sunt riscurile meseriei”, mai spun cei de la Europol și este trimis să își facă orele de lucru în afara localității Strehaia. După ce a treia zi agentul constată că superiorii săi nu au înregistrat raportul făcut de acesta.

https://www.facebook.com/watch/?v=430301522010178

Dosar de ultraj

„Pe cale de consecință, agentul de poliție depune personal plângerea la parchet, însă un apropiat îi spune că ar fi mai bine să o lase moartă, pentru că patronul restaurantului respectiv își petrece timpul mergând  la fotbal, săptămânal, atât cu șeful său de la Strehaia cât și cu șeful Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți”, mai transmite Sindicatul Polițiștilor Europeni.

Mai mult, după câteva zile de la incident, polițistul este chemat la Control Intern pentru a i se comunica faptul că patronul restaurantului a depus o plângere împotriva sa pe motiv că, în toamna anului trecut, l-ar fi oprit și i-ar fi cerut șpagă să nu îl testeze cu etilotestul. Plângerea a fost însă depusă după descinderea polițistului în restaurantul respectiv.

Acum, după șapte luni de la producerea faptei, Inspectoratul de Poliție din Mehedinți a transmis că a fost deschis un doar penal pentru ultraj și că dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS