17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Elicopter al Armatei, aterizare forţată după ce a pierdut un motor la un exercițiu militar

(VIDEO) Elicopter al Armatei, aterizare forţată după ce a pierdut un motor la un exercițiu militar

-

Un elicopter IAR 330 SOCAT al Forțelor Aeriene Române a pierdut unul dintre motoare chiar în timpul unui exercițiu internațional cu luptători din Forțele speciale. Piloții au aterizat imediat, fără că vreunul dintre militarii care tocmai coborâseră în rapel din aparat să fi fost rănit.

Incidentul a avut loc în urma cu o lună, la exercițiul internațional Junction Strike. Niciunul dintre luptătorii din Forțele speciale care au coborât în rapel din aparat și nimeni de la bord nu a fost rănit, conform Știrilor TVR.

Zborul cu aparatele IAR 330 a fost reluat abia după verificarea întregii flote

Potrivit Ministerului Apărării, zborul cu aparatele IAR 330 a fost reluat abia după verificarea întregii flote.
George Ciochină este fost pilot militar. Are peste 4.000 de ore de zbor, foarte multe chiar pe elicoptere IAR 330 Puma sau IAR 330 Puma- SOCAT. El spune că, în ciuda vechimii, elicopterele Forțelor Aeriene sunt foarte sigure și ușor de întreținut. Aparatele au fost construite în România, la IAR Brașov, și tot acolo sunt duse ori de câte ori procedura de întreținere o cere.

Elicopterele IAR 330 Puma- SOCAT au fost modernizate împreună cu firma israeliană Elbit

Elicopterele cel mai recent intrare în dotare au fost produse în 1994.
Elicopterele IAR 330 Puma- SOCAT au fost modernizate împreună cu firma israeliană Elbit. Programul a adus avionică nouă și armament pentru 24 de aparate IAR 330 Puma, s-a finalizat în 2005 și a costat în jur de 200 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care...

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a fost inclusă...

ȘTIRI GdS