17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProtest în Piața Universității pentru o familie cu șapte copii luați de autoritățile germane

Protest în Piața Universității pentru o familie cu șapte copii luați de autoritățile germane

Zeci de români s-au strâns în Piaţa Universităţii din Bucureşti ca să protesteze pentru ceea ce i se întâmplă unei familii cu 7 copii, în Germania. Doi părinți români, familia Furdui, au rămas fără cei şapte copii, după ce au fost preluaţi de Protecţia Copilului din Germania. La protest au participat și lideri religioși, între care Viorel Iuga, președintele cultului baptist. Proteste similare au avut loc și în Austria.

Este vorba despre povestea dramatică a familiei Furdui, rămasă fără şapte copii, în Germania. Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

Drama familiei Furdui

Paraschiva Bloju, mătuşa copiilor a povestit pentru „Adevărul” cum au fost luaţi copiii şi ce s-a întâmplat în cele opt luni de când copiii au fost preluaţi din familie.

Potrivit Paraschivei Bloju, drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

„Trei dintre copii, cei mai mari, erau la şcoală. Patru erau acasă cu mama. În jurul prânzului s-a trezit cu două doamne la uşă, au spus că vor să vorbească ceva despre copii. După un timp a venit şi a treia doamnă. Au spus că este o problemă. Au aflat că ceva nu este în regulă.

Au avut discuţii cu băiatul cel mare, iar cei trei copii mai mari sunt luaţi direct de la şcoală şi au venit să îi ia şi pe cei patru. Cele trei doamne au plecat cu cei patru copii”, povesteşte Paraschiva Bloju.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS