3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar cu certificate Covid false în Grecia. Actele ar fi procurate din România, Bulgaria și Macedonia

Dosar cu certificate Covid false în Grecia. Actele ar fi procurate din România, Bulgaria și Macedonia

Autoritățile din Grecia se confruntă cu scenariul de coșmar al răspândirii vaccinărilor fictive, după destructurarea unei rețele care opera la Centrul de Sănătate din Karditsa, relatează Agenția de presă Rador, care citează Parapolitika.

În prezent, conform unui dosar voluminos de 3.500 de pagini al Serviciului pentru Afaceri Interne al Poliției Elene, a reieșit că „au fost făcute cel puțin 68 de declarații false de vaccinare” de către grupul de inculpați de la Centrul de Sănătate Karditsa, în timp ce 10 asistente și personal paramedical de la Spitalul din Kavala, care au obținut de certificate de vaccinare din Bulgaria, România și Macedonia de Nord, după august 2021, par a avea legătură cumva cu membrii grupului infracțional de la Karditsa, conform G4Media.ro.

Poliția din Salonic a stabilit amploarea operațiunilor

Potrivit unor informații obținute de publicația noastră, Poliția din Salonic și șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Angelos Kamilaris, după trei luni de eforturi, au stabilit modul de acțiune, amploarea operațiunilor, „nucleele” rețelelor din spitale, centre de sănătate, clinici private și farmacii.

În urmă cu câteva zile, au fost depistate „amprente” ale acestora în Cipru și Suedia, iar în curs de verificare este și cazul unui farmacist din Soufli care certifica în sistemul electronic pentru securitate sociale IDIKA teste rapide negative ale unor angajați din diverse zone ale Greciei.

Investigațiile bat pasul pe loc, din cauza refuzului statelor vecine de a contribui la elucidarea cazurilor

Cu toate acestea, investigațiile bat pasul pe loc, din cauza refuzului statelor vecine de a contribui la elucidarea cazurilor.

În prima săptămână a lunii noiembrie, a fost denunțat public că în orașul bulgar Sandanski, la 57 km de orașul grecesc Serres, „tariful” pentru obținerea unui astfel de document variază între 300 și 500 de euro, în funcție de data solicitată de nevaccinat, vorbindu-se totodată și despre modul în care sunt distribuite astfel de certificate, ca o facilitate în natură pentru clienții hotelurilor de lux și ai stațiunilor de schi din Bansko și Pamporovo.

Cifra de afaceri a falsificatorilor de certificate Covid a crescut vertiginos

Și totuși, până în prezent nu a existat nicio reacție din partea poliției din cele două țări. Dimpotrivă, conform acelorași surse, cifra de afaceri a falsificatorilor de certificate Covid a crescut vertiginos, deoarece aceștia lucrează nestingheriți, furnizând mii de documente autentice (și nu false) pentru persoane nevaccinate cu datele reale ale respectivilor.

Costul este mai mic dacă persoana în cauză deține o companie de orice fel în Bulgaria sau un număr de asigurare (sunt multe astfel de persoane în ultimii ani), dar este mai mare dacă certificatul este comandat de un rezident al unei țări terțe. Cu toate acestea, niciun obstacol nu este considerat de netrecut pentru falsificatorii profesioniști, care au acces la arhive electronice ale unor spitale grecești.

„Oricâte verificări am face, odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de contestat”, spun polițiștii. Din această cauză, de altfel, când unii dintre cei implicați cer acum să fie vaccinați nu pot merge înainte cu procedura de vaccinare, întrucât în evidențele medicale, în urma tertipurilor la care au recurs, sunt considerați vaccinați complet.

Sute de certificate COVID europene „Green Pass” de la spitale de stat din Bulgaria și România, depistate de autoritățile de supraveghere în Thesalia, Macedonia și Tracia

Pe de altă parte, sute de certificate COVID europene „Green Pass” de la spitale de stat din Bulgaria și România au fost depistate de autoritățile de supraveghere în Thesalia, Macedonia și Tracia, fapt care ridică suspiciuni, dar conform dreptului comunitar, aceste certificate nu pot fi contestate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS