6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCum va fi vremea în Oltenia, în prima jumătate a lunii decembrie

Cum va fi vremea în Oltenia, în prima jumătate a lunii decembrie

După o vreme deosebit de caldă în aceste zile, marți se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă în țară va fi de 7 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi însă din nou și vor fi temperaturi de până la 14-15 grade în Dobrogea sau în Muntenia. Începând cu 3 decembrie și până în 12 decembrie se vor semnala precipitații în general slabe – ploi, lapoviță, dar și ninsoare – în toată țara, iar la munte se va depune strat de zăpadă, conform meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 29 noiembrie – 12 decembrie, notează Hotnews.

În Oltenia, după o vreme caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 11 grade și minime de 5…7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade.

În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel încât media maximelor va ajunge la 10-11 grade și a minimelor se va situa în jurul a 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 4-5 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în 29 noiembrie și izolat pe 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS