14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Explozie puternică în capitala Somaliei. Cel puțin 5 oameni au murit

(VIDEO) Explozie puternică în capitala Somaliei. Cel puțin 5 oameni au murit

O explozie uriașă a zguduit, joi, capitala Somaliei, Mogadishu, urmată fiind de focuri de armă și de ridicarea unui nor de fum alb, relatează Reuters. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 23 au fost răniți în urma deflagrației.

Explozia a avut loc în centrul orașului și a fost atât de puternică încât a provocat prăbușirea zidurilor școlii și spitalului din zonă și a avariat mai multe mașini.

Încă nu există informații oficiale cu privire la ce a produs explozia

„Am fost zguduiți de presiunea exploziei și apoi asurziți de focurile de armă care au urmat”, a spus Mohamed Hussein, asistent medical la Spitalul Osman, din apropiere. Bărbatul a fost scos de sub dărâmături, după ce o secțiune de plafon s-a prăbușit pe el.

„Zidurile spitalului nostru s-au prăbușit. Dincolo de noi este o școală care s-a prăbușit și ea. Nu știu câți oameni au murit”, a adăugat Hussein.

Încă nu există informații oficiale cu privire la ce a produs explozia sau dacă a fost vorba de un atac al grupării Al Shabaab, care se află într-un conflict deschis cu guvernul central somalez.

Al Shabaab, o mișcare islamistă care vrea aplicarea unei intepretări strict a legii Sharia în Somalia, atacă frecvent folosind bombe, însă până acum nu a revendicat posibilul atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS