16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 30 de morți după ce o barcă s-a scufundat în Canalul Mânecii

Cel puţin 30 de morți după ce o barcă s-a scufundat în Canalul Mânecii

Cel puţin 30 de persoane s-au înecat după ce barca lor gonflabilă s-a răsturnat miercuri în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa în Marea Britanie.

Autorităţile locale au anunţat anterior că cinci migranţi s-au înecat, dar că acest număr probabil va creşte în contextul în care câţiva dintre cei salvaţi erau în stare gravă.

“Au fost recuperate 24 de cadavre, iar 26 persoane sunt în viaţă”, a declarat Franck Dhersin, primarul localităţii Teteghem şi vicepreşedintele responsabil cu transporturile în regiunea de nord a Franţei, pentru la canalul de televiziune France 3, conform Reuters.

Apoi, s-a anunțat că este vorba despre 30 de morți. Premierul britanic, Boris Johnson, a convocat o reuniune interministerială de criză, după moartea migranților.

Canalul Mânecii, rută pentru migranți

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a anunţat că se pregătea să se ducă acolo. “Emoţie puternică în faţa tragediei multor morţi din cauza răsturnării unei bărci de migranţi în Canalul Mânecii”, a scris el într-o postare pe Twitter.

Două elicoptere şi trei bărci de poliţie sau de salvare se aflau la faţa locului, au declarat autorităţile locale.

Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sunt puternici. Bărci gonflabile supraîncărcate riscă deseori să se scufunde.

În timp ce poliţia franceză împiedică mai multe traversări decât în anii anteriori, fluxul de migranţi care doresc să ajungă în Marea Britanie a fost oprit doar parţial, devenind una dintre multele surse de tensiune între Paris şi Londra.

Mii de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu se aventurează în fiecare lună să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie. Potrivit autorităţilor britanice, peste 23.000 de imigranţi clandestini au reuşit anul acesta să ajungă pe terioriul Marii Britanii, pentru a cere azil. Guvernul de la Londra a acuzat autorităţile franceze de neglijenţă în gestionarea afluxului de imigranţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS