14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCriminal evadat din arestul IPJ Dolj, prins după trei zile

Criminal evadat din arestul IPJ Dolj, prins după trei zile

-

Poliţiştii doljeni au reușit, ieri, să prindă un bărbat de 23 de ani, care a evadat încă de joi seara din arestul IPJ Dolj. Tânărul, care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare în octombrie, fusese adus din penitenciar în arest pentru a fi audiat într-un dosar de omor. Acelaşi tânăr a fost condamnat la opt ani de detenţie în martie 2014, pe când avea 16 ani. În acest dosar a fost acuzat că şi-a ucis bunica cu un topor. A fost eliberat condiţionat în iunie 2019, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Piteşti.

Sute de poliţişti şi jandarmi au căutat, încă de joi seara, un tânăr de 23 de ani, recidivist, suspectat de uciderea unei femei de 82 de ani, din localitatea Moţăţei. Suspectul a evadat din arestul IPJ Dolj și a fost prins duminică după-amiază. Tânărul a fost condamnat definitiv la începutul lunii octombrie, la trei ani de închisoare într-un dosar de furt calificat.

În cursul zilei de joi, tânărul a fost adus din penitenciar în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat în dosarul privind uciderea femeii de 82 de ani. Omorul a avut loc în mai, anul acesta. Se pare că tânărul a reușit să forțeze o ușă, apoi a sărit un gard și a fugit.

„În această seară(josi seara – n.r.), polițiștii doljeni s-au sesizat cu privire la faptul că Cruţan Andrei Sorin, de 23 de ani, din comuna Unirea, a evadat din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj(…).

Cel în cauză fusese condamnat la executarea a trei ani închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, fiind adus în centru pentru continuarea cercetărilor într-un alt dosar”, au precizat poliţiştii doljeni.

Sute de poliţişti şi jandarmi, în căutarea evadatului

Tot joi seara, polițiștii au instituit filtre rutiere în tot judeţul. Au fost moblilizaţi sute de poliţişti şi jandarmi, însă suspectul nu a fost găsit.

„Au fost organizate echipe de căutare, periere, scotocire, pe raza municipiului Craiova, oraşului Filiaşi,
pe raza comunelor Unirea şi Motăței, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dolj, GJMb Craiova, poliţiştilor de la transporturi şi frontieră, dar și Poliţiei Locale Craiova, la activitati fiind folosiți și câini de urmă.

Totodată, polițiștii au desfăşurat investigaţii specifice, fiind ridicate imagini de pe camerele de supraveghere video în vederea stabilirii itinerariului de deplasare al evadatului”, au mai precizat oamenii legii.

Evadatul a fost suprins de camerele de supraveghere pe mai multe străzi din Craiova.

Poliţiştii doljeni au mai explicat că au verificat mai multe sesizari primite de la cetățeni. Tânărul de 23 de ani a fost prins ieri, în jurul orei 14, pe un câmp din apropierea comunei Bucovăț

Opt ani de detenţie pentru un minor care şi-a ucis bunica

Gazeta de Sud a scris, în martie 2014, despre un omor comis de bărbatul evadat. Pe când avea numai 15 ani, acesta şi-a ucis bunica cu mai multe lovituri de topor.

Procurorii au stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iulie 2013, minorul a băut câteva beri, apoi s-a întors acasă. Când bunica sa i-a reproşat că bea şi că nu o ajută cu treburile din gospodărie, băiatul de 15 ani a pus mâna pe un topor şi a lovit-o de mai multe ori în cap. Ulterior, băiatul i-a tăiat femeii o mână şi hainele cu care era îmbrăcată. Victima a fost găsită decedată în locuinţa sa de o vecină, care a şi anunţat poliţia. Anchetatorii au mai precizat că, la audieri, băiatul nu a putut explica de ce a tăiat mâna şi hainele bunicii pe care tocmai o ucisese. În martie 2014, judecători de la Curtea de Apel Craiova au dispus ca minorul inculpat să fie internat timp de opt ani într-un centru de detenţie.

Bărbatul a fost eliberat condiţionat în iunie 2019, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Piteşti.

Condamnat pentru mai multe infracţiuni de furt calificat

Bărbatul nu a stat prea mult în libertate. A fost arestat preventiv în mai, anul acesta, într-un dosar de furt calificat. Infracţiunile au fost comise de inculpat în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2021, împreună cu un amic. Anchetatorii au reţinut că, în acea noapte, bărbatul a condus în Maglavit un autoturism deşi nu are permis. Când maşina a rămas fără combustibil, cei doi au încercat să fure două autoturisme. Nu au reuşit însă să le pornească.

În aceeaşi noapte, inculpatul a intrat în biserica din Maglavit şi a furat 210 de lei, alimente și băuturi alcoolice. Amicul său a stat de pază în faţa bisericii. Ulterior, cei doi au încercat să spargă o farmacie şi un magazin din comună. Pe 5 octombrie, tânărul de 23 de ani a fost condamnat definitiv la trei ani de închsoare cu executare. Celălalt inculpat din dosar a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Patru poliţişti, cercetaţi pentru înlesnirea evadării

Potrivit oamenilor legii, tânărul de 23 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de evadare.

De asemenea, poliţiştii care ar fi trebuit să-l supravegheze pe tânărul de 23 de ani sunt cercetaţi pentru înlesnirea evadării.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de patru polițiști, fiind totodată sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înlesnirea evadării”, au mai precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS