13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi români care au montat mobilă de bucătărie au provocat o explozie într-un bloc din Italia

Doi români care au montat mobilă de bucătărie au provocat o explozie într-un bloc din Italia

Doi muncitori români sunt acuzați de ucidere din culpă în Italia, după ce au montat o mobilă de bucătărie într-un bloc din localitatea Pinerolo și ar fi provocat o scurgere de gaze care a dus în final la o explozie puternică în urma căreia doi soți în vârstă au murit, iar două etaje ale clădirii au fost distruse.

Explozia a avut loc în dimineața zilei de 29 octombrie, la o zi după ce cei doi muncitori au făcut montajul. Investigațiile pompierilor au stabilit că există legătură între lucrare și scurgerea de gaz care a provocat deflagrația, potrivit La Repubblica.

Doi soți în vârstă au murit

Maria Rosa Fiore, 84 de ani, și soțul ei, Dario Lisdero, 74 de ani, au murit în urma exploziei care s-a produs în apartamentul lor. Cei doi își comandaseră o mobilă nouă pentru bucătărie, iar firma care a realizat-o a trimis la montaj doi români care, însă, nu erau angajații firmei.

Montajul ar fi decurs fără probleme, iar a doua zi urma să vină un instalator care să racordeze aragazul la instalația de gaz.

Explozia s-a produs la 7.40 dimineața. Fiore a murit pe loc, în timp ce soțul ei a fost salvat de pompieri și câțiva vecini, dar a murit și el câteva ore mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS