21.8 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO ambulanță a luat foc în mers, în drum spre o intervenţie

O ambulanță a luat foc în mers, în drum spre o intervenţie

O ambulanță a luat foc în mers, luni dimineață, în timp ce se îndrepta spre un caz medical, în Vadu Moldovei, județul Suceava. Din fericire, în spatele ambulanței se afla un pompier din cadrul ISU Suceava, cu mașina personală, care a putut da o mână de ajutor șoferului de pe autosanitară, informează Observatornews

Potrivit ISU Suceava, pompierul Lucian Grădinaru rula cu autoturismul personal în spatele unei autosanitare SAJ, aflată în misiune, în drum spre un caz medical. La un moment dat, când se afla pe raza localității Spătărești, a simțit miros de plastic ars și a observat că din autosanitara aflată în fața sa iese fum.

A lua foc un tablou de siguranțe

Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului și pompierul i-a urmat manevra. A ieșit din mașină și s-a dus imediat să ajute echipajul SAJ. Incendiul a izbucnit la un tablou de siguranțe, aflat în cabina conducătorului auto. Șoferul ambulanței a luat un stingător, acționând asupra flăcărilor, iar Lucian Grădinaru, împreună cu asistentul SAJ, a început să evacueze buteliile de oxigen și aparatura medicală din interior.

Flăcările au fost stinse încă în faza de debut, astfel încât nu au fost afectate și alte componente ale mașinii.

Între timp, la fața locului au ajuns și trei echipaje ale pompierilor militari fălticeneni, cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, care s-au asigurat că incendiul a fost lichidat și nu mai există pericol de reizbucnire.

De asemenea, ambulanța SMURD a fost redirecționată către cazul medical spre care se îndrepta echipajul SAJ, în momentul în care a izbucnit incendiul, mai precis în localitatea Dumbrăvița, din comuna Vadu Moldovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS