5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentS-a urcat băut la volan şi s-a răsturnat cu maşina în faţa poliţiştilor

S-a urcat băut la volan şi s-a răsturnat cu maşina în faţa poliţiştilor

-

Un bărbat de 39 de ani, din localitatea Izvoare, recidivist, este cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident. Potrivit oamenilor legii, marţi noaptea, bărbatul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, motiv pentru care a fost urmărit pe mai multe străzi. Urmărirea s-a încheiat după ce şoferul a lovit două autoturisme şi s-a răsturnat. Accidentul a fost suprins de camera video din autospeciala poliţiştilor.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că poliţiştii care au încercat să-l tragă pe dreapta pe şoferul de 39 de ani acţionau pe bulevardul 1 Mai din Craiova.

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Craiova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul 1 Mai, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliţie în funcțiune, pe mai multe străzi din Craiova.

Urmărirea s-a încheiat la intersecția străzilor Popoveni cu strada Constantin Severeanu, unde, autoturismul în cauză a acroșat două autoturisme parcate regulamentar, iar ulterior s-a răsturnat. Poliţiştii au legitimat conducătorul autoturismului, stabilind că este un bărbat de 39 de ani, din comuna Izvoare”, au explicat oamenii legii.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prima dată s-a oprit cu maşina într-un gard

În vara anului trecut, bărbatul de 39 de ani a fost condamnat cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 8 iunie 2019, inculpatul a condus băut şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.

„Deși a observat că un echipaj de poliție i-a făcut semnal de oprire folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, inculpatul și-a continuat deplasarea până pe bulevardul 1 Mai, unde, la intersecția cu Doctor Nicolae Ionescu Sisești, a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă și a lovit un gard(…). Imediat după impact, la fața locului a oprit echipajul poliției rutiere care a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest marca Drager”, care a indicat, la orele 02,30, o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au reţinut oamenii legii.

Condamnat cu suspendare la Judecătoria Craiova

Inculpatul a fost deferit justiţiei în februarie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Bărbatul de 39 de ani şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei, iar în iunie 2020 a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a mai dispus ca inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat. În plus, bărbatul a fost obligat să presteze 60 de zile muncă în folosul comunităţii la Primăria Izvoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce se întâmplă în creierul adolescenţilor care mănâncă junk...

O dietă bazată pe junk food poate provoca leziuni...

ȘTIRI GdS