14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment"Rechinul" vrea mai multă mâncare

„Rechinul” vrea mai multă mâncare

Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, liderul grupării Riviera Maya a depus o cerere de chemare în judecată pentru „dieta inadecvată și rația insuficientă de alimente” pe care o primește în închisoarea de maximă securitate mexicană din Altiplano, scrie publicația locală Milenio .

Solicitarea lui Florian Tudor, supranumit „Rechinul” a fost respinsă.
Judecătorul a apreciat că fapta reclamată de Florian Tudor, constând în alimentația necorespunzătoare și rația insuficientă de hrană pe care o primește în centrul federal de detenție, „nu îl plasează pe acesta într-o situație care să releve o urgență extremă. Mai mult, nu îi pune în pericol demnitatea și integritatea personală, întrucât apare ca fiind un act omisiv raportat la condițiile de internare”.


Cu toate acestea, instanța a ordonat directorului Centrului Federal de Readaptare Socială numărul 1 „Altiplano” să îi asigure străinului o hrană adecvată și suficientă pentru persoana sa.
Judecătorul i-a acordat directorului un termen de 24 de ore pentru a se conforma ordinului și pentru a prezenta dovezile care să justifice respectarea hotărârii.
La rândul său, directorul închisorii de maximă securitate l-a informat pe judecător că ordinul a fost deja respectat.
Fernando García i-a mai spus lui Florian Tudor că următoarele solicitări ale sale ar trebui adresate judecătorului specialist în executarea pedepselor care se ocupă de cazul său.

„Rechinul” așteaptă extrădarea în România

În luna mai, Procuratura Generală (FGR) l-a arestat pe El Tiburón, care, împreună cu banda sa, ar fi furat peste 1,2 miliarde de pesos (51 mil. euro) din bancomatele mexicane.
Este vorba de un mandat de arestare în vederea extrădării prezentat de guvernul român , întrucât justiția română a dispus arestarea sa pentru infracțiunile de tentativă de omor, șantaj și constituire a unei rețele de crimă organizată, pentru care șase dintre colaboratorii săi au fost condamnați la pedepse cuprinse între trei și zece ani de închisoare.
În Mexic, FGR a solicitat, de asemenea, un mandat de arestare împotriva lui El Tiburón pentru infracțiuni care ar fi fost comise pe teritoriul național. O instanță i-a trimis în judecată pe Florian Tudor și pe doi presupuși membri ai organizației sale criminale pentru că ar fi efectuat peste 5.500 de operațiuni ilegale cu numerar în cinci state mexicane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS