0.6 C
Craiova
luni, 30 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEveniment18 migranți, opriți la frontiera de vest

18 migranți, opriți la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac II și Curtici, județul Arad, au depistat optsprezece cetăţeni din Afganistan, Bangladesh şi Pakistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, în apropierea liniei de frontieră, în zona adiacentă terminalului de marfă de pe sensul de ieșire din țară, zece persoane care se deplasau pe jos, către granița cu statul vecin. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Curtici au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate în data de 04.11.2021, în terminalul de pe raza stației CFR Curtici, două grupuri de migranţi formate din opt persoane.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan si Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS