20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFondatorul Tuenti, jefuit de milioane de euro în bitcoini la Madrid. Victima, torturată 4 ore

Fondatorul Tuenti, jefuit de milioane de euro în bitcoini la Madrid. Victima, torturată 4 ore

Poliția Națională investighează un presupus furt al fondatorului rețelei de socializare Tuenti, Zaryn Dentzel, care i-a asigurat pe agenți că un grup de bărbați cu glugă l-au torturat marți în apartamentul său din Madrid pentru a mărturisi parola conturilor sale bitcoin, unde avea câteva zeci de milioane de euro în depozit.

Poliția Judiciară a cercetat evenimentele după ce un vecin al lui Dentzel, din blocul situat pe strada Ruiz de Alarcón, a sunat agenții alertat de strigătele de ajutor pe care le-a auzit, potrivit spainsnews.com.

Agenții s-au deplasat la fața locului în jurul orei 19.20. și a luat o declarație de la cunoscutul om de afaceri american, care a relatat că la trei după-amiaza se afla la el acasă însoțit de un lucrător de întreținere când hoții au sunat la sonerie.

Când a deschis ușa, un grup de patru-cinci bărbați cu glugă i-au pătruns casa și, după ce i-au acoperit cu haine camerele de supraveghere, l-au încătușat, i-au pus cătușe și l-au stropit în ochi, potrivit declarațiilor omului de afaceri.

Lovituri, tăieturi și un pistol taser

Omul de afaceri de 38 de ani din California a spus că acest grup l-a tot bătut timp de aproximativ patru ore, cerând parolele conturilor sale de criptomonede și parolele computerelor sale. Pentru a face acest lucru, a spus el, i-au făcut mai multe tăieturi cu un cuțit pe piept și au folosit un pistol taser pentru a aplica șocuri electrice.

În cele din urmă, omul de afaceri le-a dat atacatorilor săi parola contului său de bitcoin, unde a pretins că are câteva milioane de euro. În plus, acesta a subliniat că grupul de bărbați cu glugă a sustras mai multe computere, telefoane mobile, o tabletă și un stick.

Deși Dentzel nu a depus încă plângere la poliție, anchetatorii lucrează la ipoteza că presupușii tâlhari aparțin unei bande din Europa de Est.

Din locuință au fost strâns probe, iar Poliția Judiciară verifică camerele de securitate ale apartamentului. Un alt locuitor al imobilului i-a asigurat pe agenți că a văzut un grup de mascați ieșind în stradă cu diverse genți.

Zaryn Dentzel a creat rețeaua de socializare Tuenti în 2006 și patru ani mai târziu Telefónica a cumpărat 85% din capitalul său pentru 70 de milioane de euro. Tuenti s-a închis în 2016, deși omul de afaceri din California și-a menținut reședința în Spania, unde a ajuns în 1998 pentru un schimb de studii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS