5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins cu canabis în maşină, în arest preventiv

Prins cu canabis în maşină, în arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia unui bărbat de 35 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, în maşina bărbatului, care conducea sub influența drogurilor, au fost descoperite două borcane pline cu canabis, dar şi peste 100.000 de lei. Bărbatul a fost depistat conducând sub influenţa substanţelor psihoactive în Drobeta Turnu Severin, pe 23 octombrie.

Procurorii DIICOT au precizat că inculpatul a fost oprit în trafic, în Drobeta Turnu Severin.

„La data de 23.10.2021, în jurul orei 19:40, inculpatul a fost oprit şi depistat în trafic de către organele de poliţie, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Inculpatul a fost testat cu aparatul DrugTest, ocazie cu care s-a indicat rezultatul pozitiv la droguri din categoria canabis (THC), motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice pentru prezenţa substanţelor psiho-active”, au precizat anchetatorii.

Ulterior, în maşina bărbatului, în torpedou, au fost găsite un grinder şi un cântar electronic ce prezentau urme de canabis. În bagajul şoferului au fost găsite două borcane de sticlă, care conțineau 400 şi 800 grame de canabis. De asemenea, au fost găsite sumele de 100.695 lei şi 1290 euro.

Canabis şi ecstasy, ridicate în urma unei percheziţii

Două zile mai târziu, procurorii DIICOT au dispus efectuarea unui percheziţii la domiciliul bărbatului. Astfel, ofiţerii de combatere a criminalității organizate au făcut o percheziție într-un imobil din București. Au fost ridicate aproximativ 3 kilograme de canabis, 13 comprimate ecstasy, 3 telefoane mobile, un laptop și înscrisuri.

Arestat pentru trafic de droguri

Între timp, pe data de 24 octombrie, suspectul a fost dus la Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost contestată de bărbatul de 35 de ani la Curtea de Apel Craiova.

Vineri, pe 29 octombrie, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS