6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un puternic ciclon a lovit sudul Italiei. Doi oameni au murit

(VIDEO) Un puternic ciclon a lovit sudul Italiei. Doi oameni au murit

-

Doi oameni au murit după ce un puternic ciclon s-a abătut asupra sudului Italiei. Furtuna deosebit de puternică a provocat inundaţii de amploare în Catania, unde a transformat străzile şi pieţele locale în adevărate râuri şi lacuri.

Un purtător de cuvânt al grupului de voluntari Misericordia, care îi ajută pe poliţiştii şi pompierii italieni, a anunţat că trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit sub automobilul său, în urma unor ploi torenţiale care au căzut în oraşul Gravina, situat la nord de Catania.

Poliţia locală a confirmat decesul acelui rezident, fără să ofere însă alte detalii. Luni, un bărbat de 67 de ani a murit după ce automobilul în care se afla a fost acoperit de apă şi nămol. Soţia lui este în continuare dată dispărută, potrivit HotNews.

Unele dintre cele mai faimoase străzi şi pieţe din Catania, inundate

Ploile abundente au inundat unele dintre cele mai faimoase străzi şi pieţe din Catania, provocând o pană de electricitate în centrul oraşului şi inundaţii în magazine. Şcolile au fost închise în Catania şi în mai multe oraşe din apropiere.

O aripă a spitalului Garibaldi din Catania, afectată

Inundaţiile au afectat, de asemenea, o aripă a spitalului Garibaldi din Catania, a raportat presa italiană.

„Situaţia de urgenţă este larg răspândită, extrem de critică şi nu dă semne de ameliorare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Site-ul italian de meteorologie Ilmeteo.it a anunţat că părţi din Sicilia şi din regiunea cu care aceasta se învecinează la nord, Calabria, sunt afectate de un rar ciclon mediteraneean, asemănător celor tropicale şi denumit „Medicane”, şi că temperatura apei mării este cu 8 grade Celsius mai ridicată decât valoarea medie multianuală înregistrată pentru această perioadă a anului.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna să ajungă la intensitatea sa maximală între zilele de joi şi vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Câţi bani a încasat Primăria Craiova din parcările ocazionale...

Ultimii ani au fost un dezastru pentru craioveni din...

ȘTIRI GdS