5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAngajat din Ministerul Dezvoltării, reținut pentru că a luat șpagă o mașină de lux

Angajat din Ministerul Dezvoltării, reținut pentru că a luat șpagă o mașină de lux

Viorel Dinu, consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Serviciul Corp Control, a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, a informat DNA, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a lui Viorel Dinu, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Procurorii notează în ordonanţă că, în cursul anului 2020, Viorel Dinu ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăţi comerciale, un autoturism de lux în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

„Folosul necuvenit menţionat ar fi fost pretins şi primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancţiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societăţile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din ţară. Aceste contracte de execuţie lucrări erau finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)”, se arată în comunicatul DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS