29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Tânăr, ucis după o urmărie ca-n filme. 7 polițiști, arestați

(VIDEO) Tânăr, ucis după o urmărie ca-n filme. 7 polițiști, arestați

-

Poliția greacă a împușcat mortal un rom de 20 de ani sâmbătă dimineața devreme. Focurile de armă au avut loc în urma unei urmăriri cu mașini în suburbia Perama, la vest de Atena. Un tânăr de 15 ani a fost și el rănit, iar un alt adolescent a fugit de la fața locului.

Șapte polițiști au fost arestați în legătură cu decesul, potrivit greekreporter.com. Aceiași ofițeri au fost, de asemenea, răniți în timpul urmăririi și al schimburile de focuri ulterioare, dar poliția greacă nu a oferit detalii despre amploarea rănilor lor în acest moment.

Urmărirea cu mașina a început după ce polițiștii au încercat să-l oprească pe tânărul de 20 de ani, care conducea ceea ce ofițerii au confirmat ulterior că era un vehicul furat. Șoferul a refuzat să se oprească și a plecat, provocând poliția să-l urmărească cu motocicletele.
Urmărirea a luat sfârșit dramatic când un autobuz a venit brusc spre șofer, făcându-l să se întoarcă în „cele cinci motociclete de poliție care îl urmăreau”, potrivit unui comunicat emis de poliția greacă.

„Poliția a folosit o armă pentru a opri vehiculul, rezultând rănirea mortală a șoferului și rănirea unuia dintre pasageri, care a fost transportat la spital și este tratat în afara oricărui pericol”, se mai spune în comunicat.

Moartea șoferului a provocat indignare în rândul comunității de romi din Atena și din afara Atenei. Proteste au izbucnit în tot orașul.

Romii din Grecia se simt adesea vizați de discriminare

Potrivit Consiliului Europei „există aproximativ 265.000 de romi care trăiesc în Grecia (2,47% din populație).

Romii din Grecia trăiesc împrăștiați pe întreg teritoriul țării în aproximativ 70 de așezări, în principal în suburbii. Centrele notabile ale romilor din Grecia sunt Agia Varvara, Atena, care are o comunitate mare de romi, și Ano Liosia, unde mulți se confruntă cu mari greutăți. O mare populație de romi pleacă și în Tesalia.

Romii declară adesea că se confruntă cu discriminare și rasism în rândul cetățenilor greci. În ultimii ani, extremiștii de extremă dreaptă i-au vizat adesea.
Nu este prima dată când comunitatea de romi se confruntă cu o tragedie cu poliția greacă. În urmă cu zece ani, o fetiță de 7 ani a fost ucisă accidental de un polițist grec pe o motocicletă, stârnind un vâlvă de durere în rândul populației de etnie romă.

Motocicleta poliției a lovit fata în fața unei așezări de romi din suburbia Menidi din vestul Atenei. Potrivit martorilor oculari, fata se afla împreună cu alți copii pentru a cânta colindele Bobotezei, când a sărit brusc pe drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS