2.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentVulcanul din La Palma erupe la fel de puternic. Încă 500 de oameni, evacuați

Vulcanul din La Palma erupe la fel de puternic. Încă 500 de oameni, evacuați

Încă 500 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele de pe insula spaniolă La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja erupe la fel de puternic, iar râurile de lavă continuă să reprezinte o amenințare în zonă.

Sunt temeri că activitatea vulcanică ar putea continua și în următoarele trei luni, ceea ce pune în pericol casele de pe insulă. Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă în urmă cu o lună, porivit Digi24.

500 de oameni, nevoiți să își părăsească locuințele urgent

Joi au avut loc noi evacuări, 500 de oameni fiind nevoiți să își părăsească locuințele urgent, peste noapte, în timp ce râurile de lavă înaintează spre coastă. Până acum, aproximativ 7.500 de oameni au fost evacuați. 

Râurile de lavă provoacă distrugeri fără precedent pe insulă și au îngropat complet locuințe și au distrus bunurile oamenilor. Aproximativ 2.185 de clădiri au fost distruse de la începutul erupțiilor.

Lava a acoperit 866 de hectare de teren

Potrivit informațiilor transmise de programul Copernicus al Uniunii Europene de observare a Pământului din satelit, lava a acoperit 866 de hectare de teren.

Autoritățile spun că oamenii sunt disperați și încep să își piardă speranța pe măsură ce erupția vulcanului continuă la fel de puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS