17.6 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Două familii din Afganistan au traversat Dunărea cu o barcă gonflabilă, depistate de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche

(VIDEO) Două familii din Afganistan au traversat Dunărea cu o barcă gonflabilă, depistate de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat, la malul românesc al Dunării, două familii din Afganistan, formate din nouă persoane, printre care şi un copil în vârstă de un an, care au traversat fluviul cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile, cu scopul de a intra ilegal în România din Serbia.

În data de 18.10.2021, în jurul orei 08.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş-Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere a fost observată o ambarcaţiune cu motor care naviga spre malul românesc al fluviului Dunărea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră pentru a face verificări. Astfel, la malul Dunării au fost depistaţi, într-o ambarcaţiune pneumatică, nouă cetăţeni străini, patru adulți şi cinci minori. 

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi s-a stabilit ca nu aveau probleme medicale, apoi la sediul sectorului, pentru verificări.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt membrii ai  două familii din Afganistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 26 si 49 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 1 şi 16 de ani.

În timpul procedurilor specifice, adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi soți, salvați cu elicopterul după ce au căzut...

Doi soți au căzut sâmbătă după-amiază pe Valea Caraimanului,...

ȘTIRI GdS