12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProfesor cercetat pentru purtare abuzivă, după ce ar fi lovit cu pumnul în cap un elev

Profesor cercetat pentru purtare abuzivă, după ce ar fi lovit cu pumnul în cap un elev

Un profesor de la o şcoală din municipiul Huşi este acuzat de purtare abuzivă şi cercetat de poliţişti după ce ar fi lovit cu pumnul în cap un elev în vârstă de 14 ani, la școală, în pauză, transmite Agerpres.

„La data de 7 octombrie, ora 10.00, Poliţia Municipiului Huşi fost sesizată cu privire la faptul că un elev ar fi fost lovit de un cadru didactic. Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit faptul că, în data de 6 octombrie, elevul în vârstă de 14 ani ar fi fost lovit cu pumnul în zona capului de un cadru didactic, în vârstă de 48 de ani.

Evenimentul s-ar fi petrecut în incinta unei unităţii de învăţământ din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, în timpul pauzei dintre cursuri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conducerea școlii a demarat verificări în cazul cadrului didactic

Conducerea școlii a demarat verificări în cazul cadrului didactic, urmând să stabilească măsurile legale.

Copilul agresat a învăţat până acum în străinătate, în Austria, unde lucrează părinții săi, iar de la începutul acestui an şcolar a revenit în ţară, fiind înmatriculat în clasa a VII-a la Şcoala „Anastasie Panu” din municipiul Huşi.

Potrivit publicației locale Vremea nouă, după incident, copilul a stat o noapte internat la Spitalul Huși. Bunica și unchiul elevului au reclamat la Poliție cele întâmplate, cerând sancționarea cadrului didactic.

Inspectoratul Școlar a precizat că asupra acestui fapt urmează să se pronunțe comisia de disciplină din școală.

Vreme Nouă relatează că profesorul de Biologie, Cătălin Nacu, ar fi recunoscut că gestul său a fost greșit și că regretă cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS