32.8 C
Craiova
duminică, 14 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA aruncă milioane de doze de vaccin COVID

SUA aruncă milioane de doze de vaccin COVID

Statele Unite irosesc milioane de doze de vaccin Covid-19, chiar dacă penuria afectează multe părţi ale lumii. Cel puţin 15 milioane de doze au fost aruncate în SUA între martie şi septembrie, potrivit unei analize CDC.

Statele continuă să arunce vaccinurile nefolosite, transmite Mediafax. Louisiana a aruncat 224.000 de doze nefolosite de vaccinuri Covid – o rată care aproape că s-a triplat de la sfârşitul lunii iulie, chiar dacă un al patrulea val al virusului a pus stăpânire pe acest stat. Unele dintre dozele pierdute provin din flacoane deschise şi neconsumate în întregime, dar mai mult de 20.000 de vaccinuri au expirat pur şi simplu.


Mii de doze se pare că sunt irosite în fiecare zi în Wisconsin. În Alabama, mai mult de 65.000 de doze au fost aruncate; în Tennessee, sunt aproape 200.000.

Dozele irosite reprezintă o mică parte din numărul de vaccinuri administrate în aceste state – în Louisiana, de exemplu, au fost folosite cu succes 4,4 milioane de doze.

Farmaciile au aruncat cele mai multe vaccinuri


Între timp, milioane de oameni din întreaga lume aşteaptă primele doze. Doar 1% din populaţia ţărilor cu venituri mici a primit primele vaccinuri până în luna iulie, în comparaţie cu mai mult de jumătate dintre cei care trăiesc în ţările cu venituri ridicate.


Multe dintre dozele aruncate provin din farmacii. În luna mai, două lanţuri de farmacii irosiseră mai multe doze decât statele, teritoriile şi agenţiile federale din SUA la un loc, adică aproape trei sferturi din dozele aruncate. În prezent, cel puţin 7,6 milioane de doze aruncate provin de la patru mari farmacii: Walgreens, CVS, Walmart şi Rite Aid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS