11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAcțiuni și sancțiuni în restaurantele, barurile și pensiunile din Gorj

Acțiuni și sancțiuni în restaurantele, barurile și pensiunile din Gorj

Polițiștii gorjeni, în colaborare cu pomierii și jandarmii, dar și cu repreyentanți ai DSP, DSVSA și ITM, au desfășurat, sâmbătă, acțiuni în vederea limitării răspândirii COVID-19. În total, au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 lei.

Potrivit oamenilor legii, au fost verificate peste 1.800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu. Au fost identificate două persoane care nu respectau măsura carantinării și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 13.000 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 84 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

”Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții”, au precizat polițiștii.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 29 de sali de evenimente, 8 restaurante, 13 cafenele și alte 10 în corturi de evenimente, cluburi și terase. Au fost aplicate 66 de sancțiuni contraventionale, cu o valoare totală de peste 41.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS