6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentParlamentarul britanic David Amess a murit înjunghiat într-o biserică

Parlamentarul britanic David Amess a murit înjunghiat într-o biserică

Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori într-o biserică de un bărbat care a fost arestat ulterior, informează Hotnews.

Un parlamentar britanic din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri într-o biserică de un bărbat, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

David Amess, în vârstă de 69 de ani, care reprezintă circumscripția Southend West din Essex încă din 1983, a fost înjunghiat în jurul prânzului la o întâlnire la Belfairs Methodist Church din Leigh-on-Sea.

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat rapid după ce polițiștii au ajuns la fața locului. El avea asupra sa un cuțit. Poliția a spus că nu caută pe altcineva în legătură cu incidentul.

„El (Amess) a fost tratat de serviciile de urgență, dar, din păcate, a murit la fața locului”, a spus poliția.

Colegii din Parlament și-au exprimat șocul și i-au adus un omagiu lui Amess, care ținea întâlniri regulate (bilunar) cu alegătorii, spunând că era sârguincios în atribuțiile sale.

Amess, care era căsătorit și avea cinci copii, a fost ales mai întâi în parlament pentru a reprezenta Basildon, în 1983, apoi a participat la alegeri în Southend West în 1997.

Incidentul aduce aminte de înjunghierea unui alt parlamentar (laburist), Stephen Timms, în 2010, în biroul său de circumscripție, dar care a supraviețuit, precum și de uciderea prin împușcare a fostei membre a Parlamentului, Jo Cox, în 2016, cu câteva zile înainte de referendumul Brexit.

„Atacarea parlamentarilor noștri este un atac asupra democrației în sine”, a spus soțul lui Cox, Brendan, pe Twitter. „Nu există nici o scuză, nici o justificare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS