6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Tânăr, arestat după ce a tras mai multe focuri la Universitatea Țării Bascilor

(VIDEO) Tânăr, arestat după ce a tras mai multe focuri la Universitatea Țării Bascilor

-

Un Un tânăr de 21 de ani a fost arestat miercuri după-amiază în campusul Universității Țării Bascilor din Leioa (Bizkaia) pentru că a tras numeroase focuri de armă la Facultatea de Științe și Tehnologie și într-un autobuz care circula spre zona Bilbao, potrivit El Pais.

Înarmat cu o puşcă, individul a pătruns în campusul din oraşul Leioa.

„A tras peste zece focuri sau chiar mai mult spre faţada facultăţii. Individul a fost arestat“, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei basce.

“Nu s-au înregistrat răniţi”, a subliniat poliţia bască pe Twitter, menţionând desfăşurarea “unui dispozitiv important poliţienesc pentru a asigura securitatea tuturor studenţilor, profesorilor şi altor membri ai personalului”.

Potrivit cotidianului El Pais, autorul atacului armat i-a spus unei femei de serviciu: “Nu vreau să fac rău nimănui, doar universităţii”.

Identitatea tânărului nu a fost dată publicității, deși decanul Facultății de Științe, Fernando Plazaola, a indicat că este student la UPV, deși nu a precizat dacă studiază în facultatea unde a avut loc atacul. „Când i-am aflat numele, i-am examinat dosarul și este genial”, a declarat decanul reporterilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident mortal de muncă, „îngropat” de procurori?

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar tergiversa soluţionarea unui dosar penal privind un accident mortal de muncă. La acestă concluzie a ajuns soţia unui bărbat care a decedat în septembrie 2017, în urma unui accident de muncă produs întru-un service auto din Podari. De atunci, procurorii au dispus clasarea cauzei de trei ori. Tot de trei ori, instanţa de judecată a întors dosarul la parchet pentru completarea urmăririi penale. Şi asta pentru că, după cum susţin judecătorii, procurorii au ignorat chiar şi o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, prin care a fost menţinut procesul-verbal de constatare întocmit de ITM Dolj. Care este concluzia la care au ajuns procurorii de fiecare dată? Mortul a fost de vină!

ȘTIRI GdS