20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă gospodării, devastate de un incendiu provocat intenţionat

Două gospodării, devastate de un incendiu provocat intenţionat

Două femei au suferit atacuri de panică în urma unui incendiu provocat intenţionat, vineri, în gospodăriilor lor din localitatea Costişa, comuna Frătăuţii Noi, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la locul incendiului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi şi lucrători de la serviciile voluntare de urgenţă din Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi şi Muşeniţa, cu opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la construcţiile anexe din două gospodării, cu pericol de propagare la casele de locuit şi la alte clădiri din vecinătate.

Pe timpul intervenţiei de stingere, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 40, respectiv 80 de ani, care au suferit atacuri de panică, ulterior acestea fiind transportate la spital.

La prima gospodărie au ars construcţiile anexe, corp comun, formate din şură, grajd şi magazie, construcţii din lemn cu o suprafaţă totală de aproximativ 100 mp, circa 25 de metri cubi lemn de foc, 50 de baloţi de fân şi s-au degradat alte bunuri. În incendiu au pierit o vacă, doi porci şi 20 de păsări de curte. Au fost salvate două case de locuit şi restul anexelor din gospodărie.

La cea de-a doua gospodărie au ars şura şi grajdul, construite corp comun, pe aproximativ 80 mp, s-a degradat acoperişul unei alte anexe, pe o suprafaţă de 12 mp, fiind salvate casa şi restul construcţiilor anexe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera focul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS