10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvion privat din România, prăbușit la Milano. Doi români confirmați printre victime

Avion privat din România, prăbușit la Milano. Doi români confirmați printre victime

-

Un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit duminică peste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano, anunță Reuters. Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Printre morți s-ar afla și un copil. Avionul făcea un zbor de pe aeroportul Linate din Milano, după ce pe 30 septembrie a făcut drumul de la București la Milano. Mai mulți martori au relatat că au văzut cum de la motorul avionului ieșeau flăcări și fum chiar înainte să se prăbușească, relatează Hotnews.

Potrivit informațiilor comunicate MAE de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular român, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera. Publicația mai scrie că printre victime s-ar număra și un cetățean francez de 65 de ani născut în România.

Avionul, care a decolat de pe aeroportul orașului Linate din Milano, s-ar fi îndreptat spre insula Sardinia, au spus oficialii citați de Reuters.

Accidentul s-a produs chiar în fața unei stații de metrou de la periferia orașului. Oamenii din zonă au putut auzi o explozie când avionul s-a ciocnit de clădirea cu două etaje care era goală în momentul producerii accidentului.

Alți martori au declarat ziarului italian Corriere della Sera că au văzut motoarele avionului în flăcări înainte ca avionul să se prăbușească.

Aparatul este un avion monomotor cu elice de tipul Pilatus PC-12 și a fost înmatriculat în România în 2015. Avionul era deținut de un om de afaceri român, Dan Petrescu, scrie BoardingPass.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Percheziții la CJ Gorj. Este vizat vicepreședintele Dorin Tașcău

Sunt percheziții la această oră la sediul Consiliului Județean...

ȘTIRI GdS