10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Mai mulţi morţi în incendiul puternic de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

(VIDEO) Mai mulţi morţi în incendiul puternic de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

-

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, iar la această oră pacienții sunt evacuați. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri și ambulanță, conform HotNews.

Focul a izbucnit la Secția ATI, la primul etaj al spitalului. La acest moment, pacienţii sunt evacuaţi.

Șeful Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat că s-a dispus evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă, iar pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean Constanța.

El a repetat că spitalul nu se află în subordinea Consiliului Județean, ci a Primăriei: „Nu este în subordinea CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți”.

Spitalul este foarte vechi, de 60 – 70 de ani, a subliniat Lupu.

Prefectul de Constanța a precizat: „S-ar părea că sunt 4 pacienți de la ATI decedați în incendiu. Intervenția e în desfășurare“.

Pompierii au instalat lângă spital o unitate mobilă pentru triajul pacienților evacuați.

ISU cerut în sprijin echipaje din Călărași și Ialomița

ISU cerut în sprijin echipaje din Călărași și Ialomița. De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, a transmis IGSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS