14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Peste 100 de morți în urma unei revolte într-o închisoare din Ecuador

(VIDEO) Peste 100 de morți în urma unei revolte într-o închisoare din Ecuador

-

Cel puţin 116 persoane au murit ca urmare a unei revolte la una dintre cele mai mari închisori din Ecuador, a declarat preşedintele Guillermo Lasso. Șeful statului a spus că va trimite forţe de securitate suplimentare şi va acorda fonduri pentru a evita repetarea unui astfel de eveniment oribil în ţara lui, potrivit The Journal.

„Este regretabil că grupările criminale încearcă să transforme închisorile într-un câmp de luptă pentru disputele de putere. Îl rog pe Dumnezeu să binecuvânteze Ecuadorul şi să putem evita pierderea mai multor vieţi omeneşti”, a declarat Lasso reporterilor din Guayaquil, cel mai mare oraş din Ecuador.

Procuratura ţării sud-americane a precizat că 6 dintre prizonierii ucişi la Penitenciaria del Litoral au fost decapitaţi.

Zeci de persoane au ajuns la închisoare pentru a căuta informaţii despre rude şi pentru a cere răspunsuri de la oficialii responsabili cu siguranţa deţinuţilor.

Comisia Interamericana pentru Drepturile Omului (CIDH) a condamnat violenţa, iar Human Rights Watch a îndemnat guvernul Ecuadorului să investigheze pe deplin violenţele din închisoare şi să îi aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei.

Incidentul este cel mai mortal act de violenţă raportat vreodată în sistemul penitenciar din Ecuador. Ciocniri similare au avut loc în februarie şi iulie 2021 în diferite închisori din toată ţara, dar cu un număr semnificativ mai mic de victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS