22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat s-a rănit cu drujba în timp ce tăia un buştean

Un bărbat s-a rănit cu drujba în timp ce tăia un buştean

Angajatul unei firme de exploatare a lemnului din judeţul Bistriţa-Năsăud, în vârstă de 43 de ani, a fost preluat, miercuri, de un elicopter SMURD, după ce s-a tăiat cu drujba la un picior, scrie Agerpres.

Accidentarea s-a produs într-o zonă din Munţii Rodnei, pe raza teritorială a comunei Şanţ.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud.

„În urma primelor verificări efectuate, a reieşit faptul că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Valea Mare, angajat al unei societăţi de exploatare a materialului lemnos, s-ar fi accidentat în timp ce desfăşura activităţi de tăiere a unui buştean cu un motofierăstrău. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru efectuarea de verificări de specialitate”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, elicopterul SMURD care a aterizat cât mai aproape de locul accidentării a transportat victima la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS