10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) 120 de polițiști din județele Olteniei, în acțiune în Dolj

(VIDEO) 120 de polițiști din județele Olteniei, în acțiune în Dolj

-

Peste 120 polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Dolj, B.D.N.E, Biroului Rutier Craiova, precum și din cadrul polițiilor orășenești și secțiilor de poliție, cu sprijinul unor polițiști rutieri din cadrul I.P.J. Mehedinți, Olt, Gorj şi Vâlcea au desfășurat azi, între orele 8.00 – 14.00, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente, de pe raza judeţului, o acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 530 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 160.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 44 de permise de conducere şi retrase 29 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 1 infracțiune la regimul circulației rutiere.

Prinși circulând cu viteză peste limita legală

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat pe DN 56, pe raza comunei Galicea Mare, un tânăr de 27 de ani, din comuna Desa, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 77 km/h.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Totodată, tânărul a fost sancţionat contravenţional.

De asemenea, poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din Craiova, în timp ce conducea pe DN 6, un autoturism cu viteza de 145 Km/h.
Tânărul a fost a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 de lei, iar ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Toți participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O trecere de pietoni uitată

Trecerile de pietoni deteriorate sau şterse sunt un adevărat...

ȘTIRI GdS