19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPastorul neoprotestant, care și-a abuzat sexual copiii, condamnat la 21 de ani de închisoare

Pastorul neoprotestant, care și-a abuzat sexual copiii, condamnat la 21 de ani de închisoare

Un pastor neoprotestant din județul Suceava a fost condamnat, luni, la 21 de ani de închisoare, după ce și-a violat una dintre fetițe, de nenumărate ori, iar pe celelalte trei copile le-a abuzat sexual.

În plus, și pe ele, și pe fiul său îi bătea îngrozitor și îi chinuia. Calvarul celor mici a durat între 2014 și 2020, spun procurorii.
Pastorul Constantin Pandelea, din comuna Dolhești, este după gratii, de anul trecut, de când s-a descoperit cum își maltrata familia.

Bărbatul condamnat acum are 51 de ani și a fost pastorul unei biserici penticostale din județul Suceava.

Are opt copii, dintre care cinci minori, care locuiau cu el. Vara trecută, soția pastorului i-a mărturisit uneia dintre fiicele lor, o fată de 19 ani, că tatăl ei a violat-o pe o surioară mai mică.

În plus, îi bătea pe copiii rămași în familie, cu vârste între șase și 17 ani.
Soția, terorizată de el, nu a cerut ajutorul nimănui în toți acești ani. Abia după discuția cu fiica ei cea mare a prins curaj și împreună au anunțat poliția.

Pastorul a fost arestat în august anul trecut și de atunci a rămas după gratii.

În toți anii în care casa părintească devenise loc de suferință pentru copiii și nevasta lui, omul ținea predicii în fața a zeci de oameni, tot în casa sa. Poza în tată model și soț desăvârșit, iar cei mai mulți oameni din comună habar nu aveau ce se întâmplă, însă, în familie.
Potrivit sentinței de acum, pastorul trebuie să achite ca daune morale câte 15.000 de euro fiecărei dintre cele patru fete abuzate sexual și 10.000 de euro fiului său. Sentința de acum poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS