24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat s-a electrocutat mortal la locul de muncă

Un bărbat s-a electrocutat mortal la locul de muncă

Un bărbat de 54 de ani a murit, marţi, după ce s-a electrocutat la locul ce muncă în timp ce monta un atenuator pentru descărcarea curenţilor de inducţie la un stâlp de înaltă tensiune, informează Agerpres.

Accidentul de muncă s-a petrecut la o staţie de transformare aparţinând Transelectrica din localitatea Smârdan.

„Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, un angajat al societăţii Electromontaj Bucureşti, sucursala Bacău, care monta un atenuator pentru descărcarea curenţilor de inducţie, a pus mâna pe fir şi s-a electrocutat, este vorba de un fir care asigura împământarea prin care se descarcă acei curenţi de inducţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi, Carmen Corodeanu.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean(SAJ) Galaţi.

„La sosirea echipajului la faţa locului, au găsit victima, un bărbat de 54 de ani, căruia i se efectuau deja manevrele de resuscitare de bază, respectiv compresiuni şi ventilaţii, de către colegii lui de muncă. Echipajul ambulanţei a preluat manevrele de resuscitare, le-au continuat circa 50 de minute, dar fără succes, fiind declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.

În acest caz a fost deschisă o anchetă a ITM Galaţi, dar evenimentul este cercetat şi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS