6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei morți și șase răniți după o explozie într-un imobil din Rusia

Trei morți și șase răniți după o explozie într-un imobil din Rusia

Trei persoane, printre care și o fată de 11 ani, au murit după o explozie provocată de acumularea de gaze într-un imobil din Rusia. Clădirea de locuinţe cu două etaje s-a prăbuşit parţial sâmbătă dimineaţă devreme într-un sat din vestul țării, a anunţat şeful regiunii Lipeţk, Igor Artamonov, scrie Agerpres.

Imaginile video arătau clădirea care a suferit avarii structurale majore în Solidarnost, un sat la 400 km sud de Moscova, şi echipe de salvare la faţa locului încercând să cureţe molozul.

Alte şase persoane au fost rănite, a anunţat agenţia de presă TASS, citându-l pe Vasili Razmunov, şeful ministerului local pentru situaţii de urgenţă.

Filiala regională a Comitetului de Anchetă rus a declarat că o explozie de gaze în partea centrală a clădirii a provocat prăbuşirea ei.

Anchetatorii au anunţat că au deschis un dosar penal considerând că serviciile furnizate nu au îndeplinit cerinţele de siguranţă.

Exploziile de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza îmbătrânirii infrastructurii şi reglementărilor de siguranţă precare în legătură cu utilizarea gazului. Două persoane au murit la începutul acestei săptămâni după o explozie într-un bloc de nouă etaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS