11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUn american care dorea să participe la Untold, depistat cu droguri la aeroport

Un american care dorea să participe la Untold, depistat cu droguri la aeroport

Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Cluj Napoca au depistat un cetăţean american care intenţiona să intre în România, pentru a participa la un festival, având în bagaj un pliculeţ ce conţinea substanţe halucinogene. 

La PTF Aeroport Cluj Napoca s-a prezentat, ieri, pentru a intra în ţară din direcţia Frankfurt, un cetăţean  SUA, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit.  

În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene.

Persoana în cauză a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic.

Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc).

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în...

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în 2021. Situațiile financiare vor fi aprobate în ședința de joi a Consiliului Local.

ȘTIRI GdS