17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMembri ai clanului Vănciă luați pe sus de DIICOT

Membri ai clanului Vănciă luați pe sus de DIICOT

Cinci membri ai clanului Văncică ce se ocupau cu furnizarea de droguri la capătul cartierului Ferentari au fost ridicați, de DIICOT, iar patru au fost reținuți în vreme ce un al cincilea a va fi cercetat sub control judiciar.

Cei cinci sunt în legătură cu capturarea unui cetățean turc și a unui alt membru marcant al clanului Văncică, la începutul lunii august, când anchetatorii de la crimă organizată au descins peste cei doi chiar în timpul tranzacției cu droguri.
La acel moment cei doi au fost reținuți dar ancheta a continuat pentru depistarea și tragerea la răspundere penală a dealer-ilor stupefiantelor, arată aceleași surse.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Vânzare de heroină

Potrivit DIICOT, inculpații au comercializat heroină, către consumatori de pe raza municipiului București, în cantități de 1 – 5 grame, cu sume cuprinse între 200 de lei/gram și 1.000 de lei punguța de 5 grame.

Drogurile erau achiziționate de către inculpați, de la alți traficanți care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei.
La data de 08.09.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 200 de grame de heroină, suma de 3.500 de lei, despre care există indicii rezonabile că provin din activități de trafic de droguri, precum și 3 cântare folosite pentru porționarea drogurilor.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați reținuți urmează să fie prezentați Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Altă tranzacţie

Anterior, la data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de 3 inculpați, în timp ce efectuau o tranzacție de droguri, urmată de o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificate opt pachete de formă dreptunghiulară, învelite succesiv cu bandă adezivă de culoare maro, ce conțineau cantitatea de aproximativ 4 kilograme de heroină, precum și suma de 80.000 de euro ce reprezenta contravaloarea drogurilor ce urmau a fi tranzacționate.

La data de 06.08.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați prinși în flagrant, pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS