16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn criminal, cu patru omoruri la activ, a fost eliberat de Judecătoria Buzău

Un criminal, cu patru omoruri la activ, a fost eliberat de Judecătoria Buzău

Vidul legislativ din România face ca un bărbat de 43 de ani, din Măcin, care și-a ucis mama cu toporul și a dat foc spitalului din Săpoca, omorând trei pacienți, să fie astăzi liber, potrivit fanatik.

Viața lui Sabin Vătui, un bărbat de 43 de ani din orașul Măcin (județul Tulcea) a stat mereu sub semnul violenței. Pe 21 ianuarie 1999, pe când avea 21 de ani, Vătui și-a omorît mama cu toporul, apoi a fost închis la Spitalui de Boli Psihice din Buzău, de unde a evadat de patru ori.

Considerându-și rudele vinovate de internarea lui, Vătui ar fi promis răzbunare în acei ani, așa că la auzul fiecărei evadări a acestuia, familia criminalului intra în panică. “Ăsta mă tranșează ca pe porci dacă pune mâna pe mine. El crede că are un emițător în cap și, cu ani în urmă, diliul m-a fugărit cu toporul și pe mine, și pe tata. Are o listă neagră cu cei pe care vrea să-i omoare. Până nu-l prinde poliția, eu nu mai am somn”, declara atunci Ion Vătui, fratele evadatului.

Ce spune poliția despre prima crimă: ”I-a crăpat capul mamei cu securea”

Declarațiile polițiștilor care au instrumentat prima crimă a lui Sabin Vătui sunt și ele elocvente. “Vătui a lovit victima în cap, cu toporul, până i-a făcut zob cutia craniană. Apoi s-a prezentat singur la Poliție și a declarat cu seninătate că a bătut-o pe maica-sa. Ulterior a spus că i-a crăpat capul cu securea și că putem să mergem s-o vedem, că e caldă încă.

La fața locului era un tablou de coșmar: sânge peste tot, pe podea și pe pereți, creieri împrăștiați în toată camera. Colegii mei, care au participat la anchetă, spuneau că Vătui privea impasibil la aceste imagini, că nu i se clintea nici un mușchi pe față”, a declarat șocat plutonierul Marian Istudor, subofițer judiciarist la Poliția Orașului Măcin.

De altfel, Sabin Vătui își omorâse mama tocmai pentru că femeia îl internase câteva zile la spitalul din Tulcea, pentru că se comporta ciudat în ultima vreme. De-a lungul anilor, evadările repetate de la spitalul de psihiatrie din Buzău au determinat rudele lui Vătui să plece de acasă perioade bune, ”pentru că dementul amenințase că ne omoară și ne bea sângele”. 

În august 2002, Sabin Vătui era pacientul obișnuit la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca (județul Buzău). În noaptea dintre 20 și 21 august, criminalul s-a închis într-un salon în care mai erau internate nouă persoane, după care a dat foc paturilor!

Cum salonul era destinat bolnavilor psihotici, cu manifestări violente, camera avea gratii la geamuri, așa că pacienții nu au avut pe unde fugi și au suferit arsuri grave, până ce supraveghetorii au spart ușa. Dacă Sabin Vătui a scăpat cu arsuri ușoare, trei pacienți au murit, iar restul s-au ales cu arsuri de până la 60% din suprafața corpului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS