13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO autoutilitară a intrat ilegal în ţară pe la Vama Veche, circulând pe contrasens

O autoutilitară a intrat ilegal în ţară pe la Vama Veche, circulând pe contrasens

O autoutilitară a fost urmărită de poliţiştii de frontieră constănţeni, după ce a intrat ilegal în ţară pe la PTF Vama Veche, şoferul circulând pe contrasens şi punându-l în pericol pe poliţistul aflat pe artera de control. Autovehiculul a fost oprit la Mangalia, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 30 august, în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un bărbat din Buzău, care conducea o autoutilitară Mercedes. 

“Şoferul a depăşit pe contrasens coloana de maşini aflate pe teritoriul Bulgariei pentru controlul de frontieră, iar la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a intra la rând pe banda destinată controlului de frontieră, acesta a accelerat, punând în pericol integritatea fizică a poliţistul de frontieră aflat pe arteră în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi a continuat deplasarea, intrând în ţară pe contrasens”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 

Sursa citată menţionează că un echipaj al poliţiştilor de frontieră a pornit în urmărirea autoutilitarei, aceasta fiind oprită în Mangalia, cu sprijinul poliţiştilor din municipiu. 

Şoferul a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.  De asemenea, bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS