16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBombardier Su-24, prăbușit la scurt timp după decolare în Rusia

Bombardier Su-24, prăbușit la scurt timp după decolare în Rusia

Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbușit vineri în regiunea Perm din Rusia, la circa 1.000 de kilometri est de Moscova. Ambii piloți s-au catapultat și au fost duși la spital, potrivit BBC Rusia.

Su-24 este modelul de bombardier care a fost interceptat recent de avioanele de vânătoare britanice deasupra Mării Negre, în timp ce se îndrepta spre spațiul aerian al României.

S-a prăbușit la scurt timp după decolare

Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare, potrivit agenției TASS. Potrivit Centrului militar districtual, avionul decolase fără muniție și se îndrepta către o fabrică de avioane, unde era programat pentru reparații.

Piloții s-au catapultat și au fost recuperați de un elicopter, care i-a dus la cel mai apropiat spital. Ei nu au suferit răni grave.

Este al patrulea avion militar care se prăbușește într-o lună

Este al patrulea avion militar care se prăbușește într-o lună, potrivit BBC Rusia.

Pe 17 august, două avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, care se află în România în misiune de poliție aeriană, au fost ridicate de la sol și au interceptat deasupra Mării Negre un avion rusesc care se îndrepta spre spațiul aerian românesc.

Su-24 este un bombardier conceput să execute atacuri cu rachete și bombe

Avioanele Typhoon au decolat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu după ce avionul rusesc, un Su-24 Fencer, a fost detectat intrând în Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) aparținând României și îndreptându-se spre spațiul aerian românesc, informează Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF) într-un comunicat.

Su-24 este un bombardier conceput să execute atacuri cu rachete și bombe în condiții meteo dificile, ziua și noaptea, inclusiv la altitudini mici. A fost introdus în serviciu în 1975. Necesită echipaj cu doi oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS