11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Două explozii au avut loc lângă aeroportul din Kabul

(VIDEO) Două explozii au avut loc lângă aeroportul din Kabul

-

Cel puțin 13 persoane au murit , iar peste 60 au fost rănite în cele două atacuri de la Kabul.

Centrul chirurgical din Kabul a transmis că 60 de persoane au ajuns la spital cu răni grave, în urma exploziilor din Kabul, precizează SkyNews.

Una dintre explozii a avut loc lângă un hotel unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, urmată de focul cu arme de calibru mic, în timp ce a doua explozie ar fi avut loc lângă una dintre porțile aeroportului, potrivit SkyNews.

“Putem confirma că explozia de la Poarta Abbey a fost rezultatul unui atac complex care a dus la o serie de victime ale SUA și civili. De asemenea, putem confirma cel puțin o altă explozie la sau lângă Hotelul Baron, la mică distanță de Abbey Gate. Vom continua să actualizăm”, potrivit secretarului de presă al Pentagonului.

Premierul Boris Johnson a fost informat cu privire la situația de pe aeroportul din Kabul și urmează să organizeze o întâlnire COBRA, în această după-amiază, informează SkyNews.

Președintele Joe Biden a fost informat despre explozia din fața aeroportului din Kabul, a transmis un oficial de la Casa Albă.

Corespondentul Sky News, Sally Lockwood, a declarat că explozia s-a produs în apropierea hotelului Baron, unde au fost cazate trupe britanice și jurnaliști. 

Ambasadorul Franței în Afganistan, David Martinon, a transmis un mesaj „tuturor prietenilor noștri afgani”. „Dacă vă aflați lângă porțile aeroportului, plecați urgent și feriți-vă. Este posibilă o a doua explozie”, a spus ambasadorul Franței pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS