24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn român căutat de zece ani de FBI, prins la București

Un român căutat de zece ani de FBI, prins la București

Un român căutat de FBI pentru înșelăciune, spălare de bani și falsificare de pașapoarte, printre altele, a fost prins în București, informează Digi24.

Conform anunțului de urmărire generală a românului în vârstă de 40 de ani, autoritățile americane erau dispuse să ofere până la 750.000 de dolari recompensă pentru orice informație ar duce la capturarea acestuia.

Potrivit datelor de la FBI, românul era dat în urmărire încă din anul 2012. Atunci a fost pus sub acuzare, alături de alți cetățeni, unii dintre ei tot români, pentru că ar fi pus la punct o rețea de înșelăciune cu un prejudiciu de sute de milioane de dolari.

Aceștia ar fi înșelat numeroși cetățeni americani prin intermediul unor anunțuri de vânzare a unor mașini de lux, dar și a altor bunuri costisitoare, postate pe diverse siteuri. Anunțurile erau însă fictive, spun autoritățile americane, dar aceștia reușeau cumva să-i convingă pe cei interesați să vireze diverse sume de bani în conturi de unde îi retrăgeau rapid și apoi se făceau nevăzuți.

Este vorba de o urmărire întinsă pe parcursul a aproape zece ani, încheiată după ce polițiștii din București, de la Secția 2, pe baza unor informații primite, au reușit să îl depisteze astăzi la prânz pe bărbat în Capitală. Acesta a fost reținut, cel mai probabil urmează o procedură de extrădare în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS