10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie în apropierea aeroportului din Kabul

Explozie în apropierea aeroportului din Kabul

Secretarul de presă al Pentagonului a anunțat joi că o explozie a avut loc în afara aeroportului din Kabul, adăugând că nu este clar dacă sunt răniți, relatează Reuters.

Informațiile inițiale arată că explozia a fost provocată atentat sinucigaş, potrivit unui oficial american citat de Reuters. Un oficial american spune că există victime, dar nu există detalii privind numărul sau naționalitățile, conform HotNews.

Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat despre explozie, potrivit unui oficial de la Casa Albă. Biden se afla într-o întâlnire cu oficialii de securitate despre situația din Afganistan, unde Statele Unite se află pe ultimele sute de metri înainte de încheierea războiului de 20 de ani, când a fost raportată prima dată explozia, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune.

Secretarul de stat britanic pentru forţele armate a confirmat joi că există informaţii „extrem, extrem de credibile” despre un atac iminent

Secretarul de stat britanic pentru forţele armate, James Heappey, a confirmat joi că există informaţii „extrem, extrem de credibile” despre un atac iminent, planificat de către insurgenţi, împotriva celor care se adună pe aeroportul din Kabul în încercarea de a fugi din Afganistan.

Ministerul de Externe britanic a transmis miercuri seara recomandarea ca cetăţenii britanici să nu se deplaseze spre aeroportul internaţional Hamid Karzai, unde mii de persoane aşteaptă să se îmbarce într-un avion pentru a pleca din ţară înainte de data-limită de 31 august, când SUA şi aliaţii lor trebuie să-şi încheie retragerea trupelor şi să pună capăt evacuărilor.

Este posibil ca un atentat sinucigaş să fie comis de militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic

„Informaţiile colectate în cursul săptămânii sunt din ce în ce mai serioase: acestea relevă o ameninţare iminentă şi gravă pentru viaţă”, a declarat Heappey la Times Radio, potrivit Agerpres.
„Este o ameninţare extrem de serioasă şi extrem de iminentă”, a insistat el, menţionând că informaţiile afirmă că este posibil ca un atentat sinucigaş să fie comis de militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic.
Pentagonul a anunţat anterior că eforturile de evacuare a oamenilor vor continua până pe 31 august, termenul limită agreat cu talibanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS