7.3 C
Craiova
vineri, 1 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCasa unor români din Italia s-a prăbușit: Trei persoane rănite, un bărbat, în stare gravă

Casa unor români din Italia s-a prăbușit: Trei persoane rănite, un bărbat, în stare gravă

Casa în care locuiau trei români s-a prăbuşit la Torino, unul fiind rănit în stare gravă, iar ceilalţi doi în stare bună, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Un bloc în care locuiau mai multe familii de români s-a prăbușit la Torino. Un copil de 4 ani a murit

Tragedia a avut loc marţi dimineața la periferia orașului Torino, acolo unde un bloc în care locuiau mai multe familii de români s-a prăbușit complet în urma unei scurgeri de gaze. În urma deflagrației mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături, iar un copil de 4 ani a fost găsit fără viaţă.

Tragedia a avut loc la un bloc cu două etaje şi 6 apartamente situat pe strada Bramafame 42, în apropierea stadionului Allianz, la periferia orașului Torino.  Din primele informaţii cauza exploziei ar fi o scurgere de gaz.

În urma deflagrației, mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Potrivit presei locale, 5 persoane au fost extrase în viață de sub dărâmături, iar un copil în vârstă de 4 ani a fost găsit mort.

Potrivit presei locale 5 din cele 6 apartamente erau locuite de familii de români.

Consulul român, la fața locului

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil de locuinţe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru a face demersuri pe lângă autorităţile locale şi a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea, a informat MAE.

MAE menţionează că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS