11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) 9.600 pachete cu țigări, ascunse într-un microbuz, descoperite la Calafat

(VIDEO) 9.600 pachete cu țigări, ascunse într-un microbuz, descoperite la Calafat

-

Poliţiştii de frontieră din Calafat au descoperit și confiscat aproximativ 9.600 pachete cu ţigări, care se aflau ascunse într-un microbuz, printre corpuri de mobilă. Șoferul microbuzului este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean macedonean, de 49 de ani, aflat la volanul unui microbuz. Șoferul transporta bunuri personale și elemente de mobilier în Germania.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în mobilă 9.581 de pachete cu țigări, respectiv 191.620 țigarete, care aveau aplicate timbru fiscal din Macedonia și erau de proveniență Duty Free.

La cercetări s-a stabilit că șoferul a achiziționat din Macedonia pachetele de țigări, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și urma să le transporte în Elveția, la o cunoștință de-a sa.

Cele 191.620 de țigarete, în valoare de 201.201 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră derulează cercetări față de șoferul microbuzului, pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS